Thuis Een Echte Sinterklaas Pakjesavond Organiseren

Pakjesavond is een magische tijd voor jong en oud. Het is de avond waar iedereen naar uitkijkt, vol spanning en gezelligheid. Of je nu ouders met kinderen bent, een kantoor medewerk, of onderdeel van een organisatie comité, zelf een pakjesavond organiseren hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met een beetje voorbereiding en een vleugje creativiteit kun je een onvergetelijke avond creëren. In dit artikel geven we je alle tips en inspiratie om thuis een echte Sinterklaas pakjesavond te organiseren.

Lees meer »

Een Zomers Sinterklaas Verhaal

Sinterklaas komt normaal alleen in dekoude maanden van het jaar naar Nederland. Hij brengt dan de met kou, warme chocolademelk en sneeuwvlokken. Stel je voor: zon, strand, en een tropische twist aan het traditionele Sinterklaasfeest. Dit verhaal neemt je mee op een ongebruikelijk avontuur waarin Sinterklaas en zijn Pieten de zomer omarmen.

Lees meer »

Sinterklaas Kapoentje – Sinterklaasliedje Tekst & Geschiedenis

Binnenkort schalt Sinterklaas Kapoentje weer in alle winkelstraten van Nederland. December komt eraan en dat betekent dat het bijna tijd is voor Sinterklaas! Terwijl je je voorbereidt op het zetten van de schoen of misschien wel het organiseren van een Sinterklaasfeest op kantoor, is er één liedje dat je niet kunt missen: "Sinterklaas Kapoentje". Dit liedje, dat jong en oud meezingt, is een onmisbaar onderdeel van de Sinterklaastraditie. Maar wat weten we eigenlijk over dit korte maar krachtige liedje? In dit artikel duiken we in de tekst en de herkomst van "Sinterklaas Kapoentje" om je helemaal klaar te stomen voor het feest!

Lees meer »

Sinterklaas Liedjes, Hoe Oud Zijn Ze En Wie Heeft Ze Bedacht

Sinterklaasliedjes brengen jong en oud samen in een vloksfeest dat van noord tot zuid gevierd wordt. Elk jaar, als de dagen korter worden en de pepernoten in de winkels verschijnen, beginnen ook de onmiskenbare klanken van Sinterklaasliedjes door de straten te klinken. Deze liederen vormen een diepgeworteld onderdeel van het Sinterklaasfeest, een traditie die je vast wel kent en misschien ook met jouw kinderen of op het werk viert. Maar heb je je ooit afgevraagd waar deze liedjes vandaan komen, hoe oud ze zijn, en wie ze heeft bedacht? Dit artikel neemt je mee terug in de tijd om precies dat te ontdekken. Een reis door de geschiedenis van de Sinterklaasliedjes, van hun oorsprong tot de mensen achter de muziek.

Lees meer »

Een Sinterklaas Feest Laten Organiseren

Een sinterklaas feest organiseren is altijd heel erg veel voorpret. De decembermaand nadert, en dat betekent dat het weer tijd is voor een van de meest geliefde feesten in ons kikkerlandje: Sinterklaas. Dit feest, rijk aan traditie en warmte, is de perfecte gelegenheid om samen te komen, of je nu ouders met kinderen bent, deel uitmaakt van een kantoor, actief bent in een organisatiecomité, of in een personeelsvereniging zit.

Lees meer »

De Magie Van Sinterklaas & Het Sinterklaasfeest

De magie van sinterklaas waart het hele jaar rond in Nederland. Het Sinterklaasfeest is een van die prachtige momenten in het jaar waarop de tijd even lijkt stil te staan. Niet letterlijk natuurlijk, maar wel in de harten en gedachten van velen. Of je nu papa of mama bent van opgewonden kinderen, deel uitmaakt van een kantoor dat uitkijkt naar een jaarliks feestelijke december, lid bent van een organisatiecomité dat een Sinterklaasviering plant, of je verheugt op de activiteiten van een personeelsvereniging, deze tijd van het jaar heeft iets magisch. De essentie van deze traditie is die van generaties Nederlanders en Belgen en de manier hoe dit verhaal betovert. Laten we de traditie eens op een rijtje zetten.

Lees meer »

Het Is Al Spannend Genoeg

Ieder jaar is het weer hetzelfde liedje. Op een zekere zaterdag in november komt de Sint met zijn pieten aan in Nederland. Na een paar problemen in het sinterklaasjournaal komt het gelukkig altijd wel goed. 

Lees meer »